Deilig med ferie

Er bare kjapt innom for å si hei fra oslo. Du ser dagens utsikt med glade barn og sol. Kommer mer fra min ferie når den er ferdig, da skal jeg vise hva jeg har strikket, garn jeg har kjøpt og mere til - men først vekk med ipaden og frem med solbrillene....og strikketøyet selvsagt

Just a quick one from me, I'm in totally holiday mode. Just arrived oslo and my parents house and wanted to share my view. I'll come back and show what I've been knitting, new yarn and more but first I'm trying to work on my tan while knitting. 

Klar for ferie

Kuffert full av garn

...men først skal det pakkes og det er ikke lett. 
Med meg på min strikke-masse-ferie (ja med mann og barn da) kommer selvsagt min Eivor. Men jeg har strikket bolen nesten ferdig og er godt i gang med ermene.... Så den holder ikke i 3 uker.... Så kommer zigzagluen med.... silke/alpakka på pinne 2,5 mm er det helt ok til å strikke på innemellom. 

Men trenger jo å ha med mere garn... Kjedelig å ikke ha noe å strikke men samtidig så skal jeg bruke litt av det jeg har. Store egoprosjekter blir det ikke, selv om min Ravelrykø er full, så mangler det korrekt garn og så er det jo litt varmt å sitte med en hel genser eller jakke størrelse voksen i fanget.... Guttenene mine har masse hjemmestrikka, har arvet en del og så vet jeg hat det kommer kuer fra mormor og gensere fra min faster..,. Ja så ikke lett (luksusproblem jeg vet). Men ender nok med å at med universalgarnet mitt, Arwetta classic. Der kjenner jeg strikkefastheten og så passer det til alt fra sokker til babytøy og til voksen... 

PS trenger du tips til strikk i sommerferien kan du sjekke denne listen satt sammen i samarbeid med en rekke supre strikkebloggere som gir sine sommerstrikketips

Hva skal du strikke i sommerferien?

Nearly time for vacation! But first I need to pack my yarn. It's so hard to figure out what to bring - I'm bringing 2 WIPs but that's not enough for 3 weeks, loads of it spent sitting in a car, on the beach or with a glas of wine in the evening....with my knitting in hand of cause... So I've look through my stash and loads of Arwetta classic - soft merino wool sock yarn will be with me - perfect to knit for the baby, the big brother or perhaps new socks or mittens for me...well not sure yet but it's my tried and tested all purpose yarn.... 

På pinnene - Barnejakka Eivor

Barnejakka Eivor av Ann Myhre

Jeg har lenge vært på leting etter oppskriften på en tynn jakke til guttene som samtidig ikke skulle være kjedelig å strikke. I tillegg til dette har jeg bestemt meg for å bruke litt av det garnet jeg har (og det er jo *kremt* en del). Så det passet perfekt at Ann Myhre aka Pinneguri kom med ny oppskrift på en barnejakke med falske fletter. Ikke for feminin til mine gutter samtidig som det skjer noe mer enn ved ren glattstrikk. Så visste jeg at det estiske garnet jeg fikk i gave fra deisgner Charlotte Kaae, ville være perfekt. 

Jakka skal være min avanserte strikketøy jeg skal ha med på ferie, sammen med Zigzaglue fra Marion R og noen småting fra Nøstebarn

Oppskrift: Barnejakka Eivor av Ann Myhre
Garn: Evilla Artyarn 8/1

Currentliy knitting on a cardigan for the baby brother using Estonian yarn with long colorshifts. Mine is from dark, nearly blue, emrald green to lime green. So far I'm excited to see how it'll be, hopefullt not too crazy for a little boy. 

The cardigan fullfill many of my 'needs', a thin wool cardigan for the little one, that isn't boring to knit, knitted in the round with a steek and I use stash yarn! That's just perfect. 

The pattern is by The Needle lady, is called Eivor but is only in Norwegian. You can read more about my project with links here
Yarn: Evilla Artyarn 8/1

Villsauene på runde - vognteppe

Villsauene på runde-vognteppe

Vognteppe Villsauer

I september ble jeg med på en samstrikk . Vi skulle alle strikke Ann Myhres barnejakke 'Villsauene på runde'. Jeg skulle strikke en til storebror som lillebror kunne arve. Etter litt frem og tilbake på fargene gikk jeg igang med et erme... så ble jeg usikker på fargene og la opp til bolen i en annen farge....mens jeg strikket litt på bolen bestemte jeg meg for at dette var jo et teppe til lillebror (hvorfor jeg bestemte meg for det vet jeg ikke nå). Så teppe skulle det bli. Ja, jeg er ikke en supertålmodig teppestrikker og ja heller ikke den beste til samstrikk.....Men det ble teppe...ja etterhvert, kanten strikket jeg en stund etter samstrikken ble ferdig. Så la det der og ventet. 

Nå er lillebror hele 6 måneder og teppe er ikke helt ferdig. Tanken er at teppe skulle ha et fleece stykke bak men nå kommer det til å være uten. Uansett passer det nok fint til høsten. Og jeg har lært at samstrikk kanskje ikke er noe for meg ...ja selv om jeg faktisk er i gang med en til. Det forteller jeg mer om snart. 

Oppskift: Villsauene på runde av Ann Myhre / Pinneguri
Garn: Finull fra Rauma og Pickles Merino Tweed
Modifikasjoner: Ble et teppe isteden for en jakke. Rillestrikket kant rundt det hele

Saueteppe

Well I'm not a KAL person. I know that now. The result of my second KAL is a crib blanket that's not really as I planned. Actually I planned to make a cardigan for the big boy but ended up making a small blanket for the baby. I guess I had my reasons when I, in my second trimester, decided to do it. Now I can't remember anymore. Anyway, for me the floats where very long and I guess that's one of the main reason I gave up. 

Møt strikkedesigner Linda Marveng

Linda Marveng

Neste designer med i serien er Linda Marveng. Hun har tidligere jobbet for Rowan men er nå selvstendig, og designer lekker strikk til voksne med vakre strukturer. Totalt verdt å kikke på selv om det kanskje ser vanskelig ut ved første øyekast. Jeg skrev om Linda Marvengs fantastiske strikkedesign første gang i 2012 og er så glad for at jeg nå har henne med i min serie.

Du kan se alle hennes design her

Strikkedesigner Linda MarvengHvordan/hvorfor startet du å designe?

Det begynte med at jeg ofte endret oppskrifter jeg likte, slik at de passet meg bedre. Etter hvert ble jeg modig nok til å prøve å lage mine egne design, også fordi jeg ikke kunne finne oppskrifter på akkurat det jeg ønsket å strikke. Hva var det første du designet som var ment til almen bruk? Det var et babypledd jeg designet etter forespørsel om jeg ville sende inn et forslag til en ny strikkebok min daværende arbeidsgiver Rowan Yarns skulle utgi. Men designet ble ikke valgt ut, heller ikke fotograftert av meg. Da jeg ble spurt av Cappelen Damm om jeg ville lage en strikkebok, var min Aran Bolero ett av de første designene jeg presenterte for dem.

Mohair Poncho av Linda MarvengHvilke design er mest populært og hvorfor?

Min Mohair Poncho er det mest populære designet mitt ut ifra salg på Ravelry, fordi den ser raffinert ut og er lett å strikke på pinne nr 5, selv om den er litt mer krevende å sy sammen.

Hvilke av dine egne design liker du best?

Alltid det designet jeg strikker på for øyeblikket, fordi jeg fremdeles håper at den skal bli så perfekt som jeg har forestilt meg. Det er vanskelig å velge en favoritt blant mine egne design men ut ifra bruk er det nok min Japanske Blondejakke fordi hullmønsteret er så vakkert. I tillegg er jeg veldig glad i min Korte Kardigan med folder fordi garnet med mohair og mønstrene komplimerte hverandre så godt. Til slutt mine Sjals Ermer, som ikke kommer ut før i slutten august i spesial bladet Familiens Strikkebok, fordi tweeden jeg satte sammen av Ask – Hifa 2 og Rowan Fine Tweed fikk en slik vakker glans og dybde, ideel for reversible fletter.

Ask garn fra HillesvågDitt favoritt garn?

Igjen er det vanskelig å velge og jeg har en rekke favoritt garn som jeg ikke bruker så ofte jeg skulle ønske fordi de er vanskelige å få tak i og/eller i en høy prisklasse: Pure 100% merino og Lace Garn fra Wollmeise, Madeline Tosh Sock og Tosh dk, Sea Silk fra Handmaiden og Silken Straw fra Alchemy Yarns for å nevne noen få. Det jeg bruker mest fordi jeg elsker fargene, glansen og meleringene er Ask – Hifa 2 en ren ull fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.

Nevn 3-5 favoritt designere?

Kim Hargreaves med sitt rene snitt og stil. Shirley Paden med sin feminine stil og vakre mønstringer. Norah Gaughan for sine flette kreasjoner. Olga Buraya-Kefelian for sine geometriske design. Lynne Barr for sine reversible mønstringer.

Hva er dine strikkeplaner?

Jeg er inne i en veldig kreativ boble for tiden, inspirert av samarbeid med Re-designer Kristin Elise Halkjelsvik, smykke designer Siri Berrefjord og sko designer Monica Stålvang. Det må jeg selvsagt utnytte, og jeg gleder meg til å se serier av mine design i Familiens Strikkebok og i høstens utgave av Made By Me. Imens skal jeg jobbe med nye design som jeg håper vil inspirere strikkere til å ta pinnene fatt. Ellers vil jeg gjerne nevne at jeg holder test strikk av nye mønstre på engelsk i min gruppe på Ravelry, under mitt navn, og ønsker velkommen dit. Og ikke minst til Strik Bornholm, 4.-7. september, hvor jeg skal holde kurs i både Japanske Mønstre og i Montering.

Andre strikkedesignere som er med i serien:

Signe Strømgaard
Lone aka Flowermouse design
Wenche Roald
Marion R
Tori Seierstad aka Torirot
Ann Myhre aka Pinneguri
Charlotte Kaae
Kamilla Svanlund

PS kom gjerne med tips om du har noe favorittdesignere (helst fra Norden) jeg burde snakke med

Junistrikk

Wool Rocks juni

Så er det straks juli og ferietid for oss her i heimen - men først skal vi si 'hej hej' til juni (bor jo i Danmark). Månedens startet med at jeg strikket på en jakke til lillebror i ull/bomull (som jeg nå er litt lei av men tvinger meg til å strikke ferdig når jeg kommer på ferie). Men heldigvis ble jeg ferdig med lillebrors nye sommerbody

Jeg var også på strikk i det fri arrangement, der jeg vant garn fra Rasmilla (så da var feriestrikken på plass eller??).
På pinnene resten av måneden stod det på Twisted Raglan - inkludert 20 minutter hvor jeg var kjemperedd for at strikketøyet var vekk. Jeg hadde mistet det av barnevognen, ute på tur i parken. Oppdaget det først da jeg kom hjem, fikk hjertebank og stormet av sted med baby i bæresele, bare for å finne det der - endsomt og forlatt på stien. Så glad jeg hadde lagt det i en plastikkpose. Nå er toppen blitt ferdig - skal straks ta bilder i litt finere lys og dele litt mer om teknikken. 

Nå er jeg i gang med lue i Zigzagmønster og en vest i merino tweed - mens jeg planlegger feriestrikke...hmm noe til gutta eller mer til megselv? Gleder meg masse til ferien. 

Tags: 

Sommerferie- strikken planlegges

Så skal sommerferie-strikken planlegges. Ja med 3 uker ferie som inkludere en rundtur fra København til nordjylland via Kristiansand og Oslo, blir det nok litt tid til strikk. Ja med ferie hos besteforeldre og sammen med fetterene mine på hytte - ja så bør heg finne tid til strikkepinner og garn.

og nå som jeg er ferdig med en topp til megselv (kommer bilder snart) og samtidig har rydda litt i mitt garnlager, bør jeg jo strikke noe til gutta. Og det i garn jeg har. Så nå planlegges det litt, kan se at jeg har masse tynt garn, både i strømpegarn, merino og i lammeull...så hva blir det? Noe litt vanskelig med mønster eller noe lett som passer til unger som løper rundt? Eller kanskje begge deler? Med en lillebror på 6 måneder og en lang storebror som passer størrelse 4 år er det fristende å bare strikke til dn lille.....men med masse arveull er det kanskje han store som har mest bruk for noe. Et lite dilemma der (må også tenke på at det som kommer fra mormor, tantene og beste er litt ekstra populært hos storebror da....) 

Så langtur planen å strikke noen vester, tynne jakker, en rumper, lue og sokker.....mens det frister å strikke gensere....

Nye intervjuer hos Woolspire

En liten oppdatering fra meg. Jeg er jo så heldig å jobbe noen timer med Woolspire hver uke. Akkurat nok til å få muligheten til å snakke med en del fantastiske folk. Det siste som ligger live fra meg nå er intervju med de fantastiske jentene bak Paelas, som designer nydelig moderne strikk til småjenter - men også litt til gutta. Jeg har akkurat kjøpt oppskiften på Pixielue, den blir perfekt til lillebror til høsten. Du kan lese mitt intervju her

Akkurat nå, som jeg skriver dette innlegget, sitter jeg i min store kofte som jeg arvet etter min farfar. Stor og god med fine minner. Akkurat som en kofte skal ha. Det andre intervjuet jeg har skrevet i det siste, for Woolspire, er intervju om Den Stor Koftejakten. Du kan lese i intervjuet her.
Faktisk skal jeg jakte på hvilken kofte som skal bli min første....

Lillebror i body med striper fra Gustav og Berta


Strikket body med striper fra Strikk til Smårollinger

Body med striper

Så blir det stripebody fra Gustav & Berta boka Strikk til smårollinger til lillebror i sommer. 

Egentlig var tanken at ha skulle ha denne til neste sommer men da strikker jeg nok en ny. 

Jeg valgte å ikke ha den med vrangsiden ut, syns den blir finere sånn. Så bytter jeg farge i siden i stedenfor bak etter råd fra en på instagram (husker dessverre ikke hvem men takk for tipset). Strikket forkorta rader men må bli bedre da jeg ente opp med å fikse litt med nål etterpå. 

Oppskift: Body med striper fra Gustav & Berta boka Strikk til smårollinger 
Størrelse : en blanding av 6 måneder og 1 år da lillebror er en stor gutt på nesten 6 måneder og jeg var redd for at størrelse 6 måneder er for liten
Garn: Arwetta classic - så kan jeg vaske den i maskinen!

Nyheter fra Brooklyn Tweed - BT Kids

ARLO CABLED CARDIGAN WITH SHAWL COLLAR by Michele Wang

PINWHEEL COLORWORK HAT & MITTEN SET by Véronik Avery

BT kids

Nå har Brooklyn Tweed, som er kjent for sine moderne klassiske strikkeoppskrifter til voksne, kommet med sin først kolleksjon til barn BT Kids. Akkurat som til de voksne, er samlingen full av moderne klassikere med inspirasjon fra tradisjonell mønster og teksturstrikk.

Jeg har forelsket meg i Arlo - den øverste jakken med fletter, tror jeg skal skaffe meg noe av Brooklyn Tweeds egent garn til å strikke en til storebror. 

All bilder er fra Brooklyn Tweed og vist med tillatelse. Du kan se mer her

Sider

Abonner på RSS - blogger