Egostrikk - litt tips fra meg

Hiro Mittens by Julia Farwell-Clay

Hiro Mittens by Julia Farwell-Clay

Tema for garnbytte er Vinter ego - rett og slett en oppfording til å finne frem garn og oppskrift som matcher noe vi voksne kan ha på oss når det blir kaldt. Her er noen tips til hva det kunne være.  

Ps mine valg bærer preg av hva jeg godt kunne tenke meg å strikke til megselv....

Øverst ser du noen nydelige votter jeg må bare ha. 

 

Color Tipped Scarf by Purl Soho

Color Tipped Scarf by Purl Soho - det er noe med tofarget sjal i rillstrikk (ps jeg kommer med gratis oppskrift på sidelengs sjal snart)

Grammy's Hat by Tanis Lavallee

Grammy's Hat by Tanis Lavallee - Tanis er en favoritt - så mye fint, dette er en enkel gratisoppskrift på lue som passer alle. 

Camp Out Fingerless Mitts by tante ehm

Camp Out Fingerless Mitts by tante ehm - nye pulsvanter skal jeg ha vær høst - perfekt til de kalde morgener

honey cowl by Antonia Shankland

honey cowl by Antonia Shankland - dette er ikke bare en favritt hos meg men ofte å finne øverst på lista over hva som er hot på Ravelry

Alle bilder er via Ravelry, klikk på bilder/ link under for å finne mer info

Hadet august, hei september

August 2014 collage Wool Rocks

Så var august ferdig og i morgen starer september. Samtidig slutter min mammaperm og jeg går fullt i gang med å jobbe for Woolspire (mer om det senere)

August har vært en fin måned, her i København har høsten startet og ullgenserene tatt i bruk. Lillebror passer inn i Peer Spook genseren min mor strikket til storebror - så deilig med arvestrikk - og storebror drukner ikke lenger i sin Morogenser (i pure wool). Mannen har også tatt sin Tømmerhugger i bruk. 

Jeg har også møtt mange gode folk denne måneden, Marion R stoppet forbi i København og viste frem sin vårlue og sin turkise Sinnasaujakke. Jeg har også spist brunsj med Signe Strømgaard som akkurat ga ut boka Strik til banditter. Men mesteparten av måneden handlet om Made 2014, planlegging og forbredelse til første gang jeg skulle holde workshops. Jeg har nå utviklet noen oppskrifter som passer til begynnere og kommer på bloggen snart.  

Favorittinnlegg fra denne måned på bloggen: 

Anmeldelse av den nye boka Strik til Banditter
Intervju med Unni fra Malsen og Mor

Prosjekter som ble ferdig/ fotografert
Barnejakka Eivor
Rumper fra Gustav og Berta
Twisted raglan top

På pinnene : Baby green genser (forteller mer straks)

September blir så spennende, da jeg bl.a. skal på Fanø Strikkefestival med min mor og min søster - det blir roadtrip (les togtur) igjennom halve danmark og så jentehelg på en øy full av andre strikkegale!! - så det blir litt nedtelling til det. 

Bilder fra Made 2014

Bilder fra made 2014Å litt sliten etter 2 dager med å lære folk å strikke, pompoms med gaffler og rett og snakke om alt som er fantastisk med ull og strikking. Jeg har hatt min første bod eller hus  på Made 2014, en makers faire der du kan lære å lage alt mulig. Ja fra 3D printing, smykker, instrumenter, reperasjon av tøy og bygging av droner - så mye kult. Selv satt jeg i mitt lille hus og koste meg med å vise masse folk hvordan man strikket, hvordan man laget pompoms med gaffel + hendene og hvordan man strikker med hendene. Selv har jeg lært masse og har virkelig mange ideer til neste gang jeg skal lære noe vekk - forhåpentligvis blir det snart! 

Jeg hadde med meg noen oppskrifter som kommer snart her på bloggen sammen med noen gode råd til nybegynnere - men først skal finne ut hva som kommer fra meg i garnbytte. 

I'm tired after 2 amazing days at Made 2014 - teaching people to knit with needles and hans, make pompoms with forks or your hands and just talked abot the amazement of handmade. For the first time I've been hosting a series of small 1to1 workshops and I've learned so much. Will have to do it again!!

Så er det Made 2014!!

Made 2014 Wool Rocks DIY knitting

Slik ser en krok i mitt strikkehus ut på Made 2014 i Roskilde - er på vei ut dit nå - for mer bilder følg meg på instagram @woolrocks

A corner of my knitting house at Made 2014  - on my way there now - hope to see you. For more pictures follow me on intagram @woolrocks

Nesten klar for Made 2014

Å jeg er så spent, i morgen skal jeg ut til Roskilde - samme sted som det holdes musikkfestival på sommeren - for å sette opp mitt lille strikkehus. Ja for jeg får et hus med oransj tak - inni der skal jeg lære folk å strikke. Garnet og pinnene er på plass, jeg har startet å pakke veska full med strikk og annet dekor. Det siste skaffer jeg idag . Så har jeg laget layoutet oppskriftene vi skal bruke - de kommer snart her på bloggen. Gleder og gruer meg samtidig. 

Just making the finising touches before I'm heading off to set up my little house at Made 2014 in Roskilde. Excited! The yarn and needles are there and I'm adding some knit and other decor to the little cabin. Can't wait to see it all. Just finished layouting the patterns we'll use, will share them on the blog too. 

http://orangemakers.com/made/Will I see you at Made 2014?

 

Twisted raglan topp

twisted raglan

Endelig fikk jeg tatt bilder av meg i min Twisted raglan topp. Som du ser er jeg hoppene glad for toppen. 

Jeg elsker at den er strikket ovenfra og ned, den åpne raglanen og den vridde ribben som går hele veien fra nakken og ned langs siden. Raglanen er laget ved at økningene er kast og det er 5 masker i mellom som går i en 1 vridd rett 1 vrang ribb - virkelig flott og enkelt. Den sitter perfekt på meg og jeg kommer til å bruke den masse fremover nå som det ikke er så varmt mer. Hvem vet kanskje denne blir strikket igjen?


Oppskift: A twisted little raglan av Ann Budd
Garn: Arwetta Classic
Mod: Korte ermer

I love my new Twisted Raglan top, knitted top down with an open raglan created with yarn overs and a twisted rib that continues down both sides. Just perfect. 
Pattern: A twisted little raglan by Ann Budd
Yarn: Arwetta Classic
Mod: made it short sleeve

Garnbytte med tema Vinter ego

Garnbytte

Tema egostrikk til vinteren

- så vi skal finne perfekt garn, farge og oppskrift(er) til fantastisk egostrikk. Noe som kan varme kalde ører, hoder, halser, hender, føtter, ben eller kanskje noe til å varme rumpa til vinteren. 

Denne gangen skal vi sende garn som egner seg til å strikke noe til voksen og til vinteren. 

NB! Kort deadline og nye regler!!!! Denne gangen begrenser jeg antallet som er med til 20 personer- men det kommer snart bytte igjen (og da får jeg hjelp). 

Regler:

  • Finn garn som passer til tema - NB vi sender ikke heklegarn eller akrylgarn. 
  • Denne gangen er det begrensninger på vektklasse - du skal sende garn fra klassene Aran/ Worsted eller DK dvs mellomtykt/ tykt garn som passer til pinne 4-5 mm. Cirka 18-22 masker på 10 cm på pinne 4-5mm
  • Minimum 400 meter dvs feks 4 nøster med Peruvian Highland eller Smart, minimumverdi på garn + eventuelt kjøpemønster er denne gang satt til 200 kr
  • Du skal sende med oppskrift - evt dele link til oppskriften når garnet er mottatt. Oppskriften trenger ikke å være en kjøpeoppskrift.
  • Fristen for å sende pakken er innen en uke etter du får mail fra meg - frist for å melde seg på er 28 august eller når det er 25 tilmeldte. Sender ut adresser 31 august.

Husk god karma, send ting du gjerne vil motta.

Ta bilder av det du sender og det du mottar, del dem på Wool Rocks facebook side – jeg samler sammen og deler både på bloggen og facebook. Del på instagram så merk bilde #vintergarnbytte og meg @woolrocks.

Merk: Jeg ikke tar noe ansvar for eventuelle pakker som forsvinner i posten (ellers kan det bli virkelig dyrt, er jo garnkarma dette her men kan jo ikke alltid stole på posten).

Vil du med så skal du sende meg en email med din adresse, evt blogg, ravelry og instagram navn/link til heidi@wool-rocks.com - jeg aksepterer ikke at noen melder seg på på andre måter, ble rot sist. Merk at jeg begrenser antall som blir med denne gang.

OPPDATERING 23 august kl 19:50 Da har vi nok tilmeldte! 

Planlegger MADE workshops

Jeg planlegger alt som skal til på de strikkeworskshoppene jeg skal undervise i. Her blir det lettere grunnopplæring i strikk med fokus på godt garn og lette men ikke kjedelige prosjekter. Jeg har sittet ned å tenkt og tenkt. Resultatet er to grunnoppskrifter til en lue, et sidelengs sjal og en helt enkel kaffekopptrekk. Litt for en hver og forhåpentlig det riktige til å inspirere flere strikker.

Som du ser leker jeg også litt med mønster, har strikket meg frem til en ok versjon av bloggene navn i strikk som skal bli noe etterhvert, først blir det noe dekor til festivalen.

Getting ready for MADE, it's next week and I'm hosting a series if DIY knitting workshops. It'll be a mix of cool basic skills, hopefully enough to get people knitting. If you join me at the MADE festival in Roskilde, you will get to know how to knit a hat or a sideways scarf or maybe something completely different.

Barnejakka Eivor - til lillebror

Barnejakka Eivor av Ann Myhre

Barnejakka Eivor av Ann Myhre strikket av Wool Rocks

Så fikk jeg endelig tatt bilder av lillebrors nye jakke. Barnejakka Eivor etter oppskift fra Ann Myhre eller Pinneguri som hun kaller seg. 
Jakka er strikket i garn som jeg har fått i gave. Det er utrolig flott Evilla garn fra Estland, jeg har forsøkt å sjekke om jeg kan skaffe mer men det seg vanskelig ut. 
Fargene i garnet, jeg bruker, går fra nesten blå smaraggrønn til lime. En fargekombinasjon jeg ikke har tenkt på, men som virkelig fungerer syns jeg. Selv om det var en del jobb å få ermene til å nesten være like... 

Oppskiften var morsom, men krevde litt i starten. Liker når det skjer noe og liker godt å strikke med klippekant. Klippekant er jo genialt, så slipper man å strikke frem og tilbake!

Oppskift: Barnejakka Eivor av Ann Myhre
Garn: Evilla
Modifikasjon: ingen, men hadde en annen strikkefasthet så den ble litt større enn størrelse 1 år, men som du ser passer den så cirka på lillebor som straks er 8 måneder. 

Oppdatert: Fant masse Evilla via Ullomera.se

Vol 3: Leila Hafzi

Leila Hafzi Vol 3 Sandnes Garn Foto: Erik Almås

Så er den tredje katalog designer Leila Hafzi lager sammen med Sandnesgarn ute - og som den får pepper i kommentarfeltene. Katalogen er sexy og bildene tatt i flott norsk landskap. Noen sier at den er alt for sexy mens andre hyller dem for å ikke være sirumpa. Selv syns jeg noen av bildene nok er på grensen, men liker at de tørr og det skaper liv med debatter. Du kan se mer fra katalogen her

Vol 3: Leila Hafzi
"Hun er en ung Kristin Lavransdatter, den syngende Kari Knutsdotter og vikinghøvdingens eneste datter. Hun er huldra og birkebeineren på isen - men mest av alt er hun den norske/skadinaviske kvinnen: STERK, RAK OG UREDD."

New and super sexy knit from Norwegian Leila Hafzi colloboration with Sandesgarn. Fashion photos taken in amazing landscape and it's sexy, so sexy that it has stirred up some rather heated debates on where they have left her pants... I think it's a fresh take on knit but do wish there was a knitted shorts for audulst in the mix, so the models bottom would have steyed warm during the shoot - but also for me to knit and have under my skirt in the winter. Next time Leila? 

Leila Hafzi Vol 3 Sandnes Garn Foto: Erik Almås

PS Kjære stylist/ designer - neste gang så vil jeg sette pris på en flott strikka shorts, passer fint til antrekkene og så kan jeg strikke en versjon til megselv til vinteren.....

Alle bilder av Erik Almås, design og styling Leila Hafzi for Sandnesgarn. Bilder brukt med tilatelse fra Sandnesgarn

Sider

Abonner på RSS - blogger