Så er det Made 2014!!

Made 2014 Wool Rocks DIY knitting

Slik ser en krok i mitt strikkehus ut på Made 2014 i Roskilde - er på vei ut dit nå - for mer bilder følg meg på instagram @woolrocks

A corner of my knitting house at Made 2014  - on my way there now - hope to see you. For more pictures follow me on intagram @woolrocks

Nesten klar for Made 2014

Å jeg er så spent, i morgen skal jeg ut til Roskilde - samme sted som det holdes musikkfestival på sommeren - for å sette opp mitt lille strikkehus. Ja for jeg får et hus med oransj tak - inni der skal jeg lære folk å strikke. Garnet og pinnene er på plass, jeg har startet å pakke veska full med strikk og annet dekor. Det siste skaffer jeg idag . Så har jeg laget layoutet oppskriftene vi skal bruke - de kommer snart her på bloggen. Gleder og gruer meg samtidig. 

Just making the finising touches before I'm heading off to set up my little house at Made 2014 in Roskilde. Excited! The yarn and needles are there and I'm adding some knit and other decor to the little cabin. Can't wait to see it all. Just finished layouting the patterns we'll use, will share them on the blog too. 

http://orangemakers.com/made/Will I see you at Made 2014?

 

Twisted raglan topp

twisted raglan

Endelig fikk jeg tatt bilder av meg i min Twisted raglan topp. Som du ser er jeg hoppene glad for toppen. 

Jeg elsker at den er strikket ovenfra og ned, den åpne raglanen og den vridde ribben som går hele veien fra nakken og ned langs siden. Raglanen er laget ved at økningene er kast og det er 5 masker i mellom som går i en 1 vridd rett 1 vrang ribb - virkelig flott og enkelt. Den sitter perfekt på meg og jeg kommer til å bruke den masse fremover nå som det ikke er så varmt mer. Hvem vet kanskje denne blir strikket igjen?


Oppskift: A twisted little raglan av Ann Budd
Garn: Arwetta Classic
Mod: Korte ermer

I love my new Twisted Raglan top, knitted top down with an open raglan created with yarn overs and a twisted rib that continues down both sides. Just perfect. 
Pattern: A twisted little raglan by Ann Budd
Yarn: Arwetta Classic
Mod: made it short sleeve

Garnbytte med tema Vinter ego

Garnbytte

Tema egostrikk til vinteren

- så vi skal finne perfekt garn, farge og oppskrift(er) til fantastisk egostrikk. Noe som kan varme kalde ører, hoder, halser, hender, føtter, ben eller kanskje noe til å varme rumpa til vinteren. 

Denne gangen skal vi sende garn som egner seg til å strikke noe til voksen og til vinteren. 

NB! Kort deadline og nye regler!!!! Denne gangen begrenser jeg antallet som er med til 20 personer- men det kommer snart bytte igjen (og da får jeg hjelp). 

Regler:

  • Finn garn som passer til tema - NB vi sender ikke heklegarn eller akrylgarn. 
  • Denne gangen er det begrensninger på vektklasse - du skal sende garn fra klassene Aran/ Worsted eller DK dvs mellomtykt/ tykt garn som passer til pinne 4-5 mm. Cirka 18-22 masker på 10 cm på pinne 4-5mm
  • Minimum 400 meter dvs feks 4 nøster med Peruvian Highland eller Smart, minimumverdi på garn + eventuelt kjøpemønster er denne gang satt til 200 kr
  • Du skal sende med oppskrift - evt dele link til oppskriften når garnet er mottatt. Oppskriften trenger ikke å være en kjøpeoppskrift.
  • Fristen for å sende pakken er innen en uke etter du får mail fra meg - frist for å melde seg på er 28 august eller når det er 25 tilmeldte. Sender ut adresser 31 august.

Husk god karma, send ting du gjerne vil motta.

Ta bilder av det du sender og det du mottar, del dem på Wool Rocks facebook side – jeg samler sammen og deler både på bloggen og facebook. Del på instagram så merk bilde #vintergarnbytte og meg @woolrocks.

Merk: Jeg ikke tar noe ansvar for eventuelle pakker som forsvinner i posten (ellers kan det bli virkelig dyrt, er jo garnkarma dette her men kan jo ikke alltid stole på posten).

Vil du med så skal du sende meg en email med din adresse, evt blogg, ravelry og instagram navn/link til heidi@wool-rocks.com - jeg aksepterer ikke at noen melder seg på på andre måter, ble rot sist. Merk at jeg begrenser antall som blir med denne gang.

OPPDATERING 23 august kl 19:50 Da har vi nok tilmeldte! 

Planlegger MADE workshops

Jeg planlegger alt som skal til på de strikkeworskshoppene jeg skal undervise i. Her blir det lettere grunnopplæring i strikk med fokus på godt garn og lette men ikke kjedelige prosjekter. Jeg har sittet ned å tenkt og tenkt. Resultatet er to grunnoppskrifter til en lue, et sidelengs sjal og en helt enkel kaffekopptrekk. Litt for en hver og forhåpentlig det riktige til å inspirere flere strikker.

Som du ser leker jeg også litt med mønster, har strikket meg frem til en ok versjon av bloggene navn i strikk som skal bli noe etterhvert, først blir det noe dekor til festivalen.

Getting ready for MADE, it's next week and I'm hosting a series if DIY knitting workshops. It'll be a mix of cool basic skills, hopefully enough to get people knitting. If you join me at the MADE festival in Roskilde, you will get to know how to knit a hat or a sideways scarf or maybe something completely different.

Barnejakka Eivor - til lillebror

Barnejakka Eivor av Ann Myhre

Barnejakka Eivor av Ann Myhre strikket av Wool Rocks

Så fikk jeg endelig tatt bilder av lillebrors nye jakke. Barnejakka Eivor etter oppskift fra Ann Myhre eller Pinneguri som hun kaller seg. 
Jakka er strikket i garn som jeg har fått i gave. Det er utrolig flott Evilla garn fra Estland, jeg har forsøkt å sjekke om jeg kan skaffe mer men det seg vanskelig ut. 
Fargene i garnet, jeg bruker, går fra nesten blå smaraggrønn til lime. En fargekombinasjon jeg ikke har tenkt på, men som virkelig fungerer syns jeg. Selv om det var en del jobb å få ermene til å nesten være like... 

Oppskiften var morsom, men krevde litt i starten. Liker når det skjer noe og liker godt å strikke med klippekant. Klippekant er jo genialt, så slipper man å strikke frem og tilbake!

Oppskift: Barnejakka Eivor av Ann Myhre
Garn: Evilla
Modifikasjon: ingen, men hadde en annen strikkefasthet så den ble litt større enn størrelse 1 år, men som du ser passer den så cirka på lillebor som straks er 8 måneder. 

Oppdatert: Fant masse Evilla via Ullomera.se

Vol 3: Leila Hafzi

Leila Hafzi Vol 3 Sandnes Garn Foto: Erik Almås

Så er den tredje katalog designer Leila Hafzi lager sammen med Sandnesgarn ute - og som den får pepper i kommentarfeltene. Katalogen er sexy og bildene tatt i flott norsk landskap. Noen sier at den er alt for sexy mens andre hyller dem for å ikke være sirumpa. Selv syns jeg noen av bildene nok er på grensen, men liker at de tørr og det skaper liv med debatter. Du kan se mer fra katalogen her

Vol 3: Leila Hafzi
"Hun er en ung Kristin Lavransdatter, den syngende Kari Knutsdotter og vikinghøvdingens eneste datter. Hun er huldra og birkebeineren på isen - men mest av alt er hun den norske/skadinaviske kvinnen: STERK, RAK OG UREDD."

New and super sexy knit from Norwegian Leila Hafzi colloboration with Sandesgarn. Fashion photos taken in amazing landscape and it's sexy, so sexy that it has stirred up some rather heated debates on where they have left her pants... I think it's a fresh take on knit but do wish there was a knitted shorts for audulst in the mix, so the models bottom would have steyed warm during the shoot - but also for me to knit and have under my skirt in the winter. Next time Leila? 

Leila Hafzi Vol 3 Sandnes Garn Foto: Erik Almås

PS Kjære stylist/ designer - neste gang så vil jeg sette pris på en flott strikka shorts, passer fint til antrekkene og så kan jeg strikke en versjon til megselv til vinteren.....

Alle bilder av Erik Almås, design og styling Leila Hafzi for Sandnesgarn. Bilder brukt med tilatelse fra Sandnesgarn

Wool Rocks kommer til MADE

knitting to MADE

Midt i mellom alt annets om skjer, med baby som krabber overalt, med intervjuer som skrives for Woolspire, med konkurranse er på bloggen og med at det snart er garnbytte så skal jeg også planlegge en serie med workshops på MADE festivalen. Så spennende og skummelt samtidig. 

MADE er også kjent som Nerdenes Roskilde festival og er temmelig hipp (hmmm lurer på om jeg passer inn der da..) Det er en serie med foredrag, workshops og musikk under temaet 'Maker'. Så midt i blant DIY for Doomsday, 3D photo booth, DIY game corner og mer finner du meg med masse garn og strikkepinner - under temaet DIY Knitting. Jeg skal vise hvordan man strikker en lue, et sidelengssjerf og en del annet. 

Håper vi ses! Du kan lese mer om festivalen her

Orange maker

I'm such a busy one at the moment. Joggling the baby crawling all over - hunting the cat, or standing up everywhere - while I try to get some interviews done for Woolspire and working with many things for the blog and in addition to that I've been asked to host a series of workshops at the upcoming MADE festival here in Denmark. Must say I'm excited and scared at the same time

Made Celebration is three days packed with exciting events for you to participate in. Picture yourself going to an amusement park – but instead of attractions and rides you are in line for exiting workshops, art installations, events, talks, films and concerts!

Vinner av Strik til Banditter

Strik til BANDITTERr av Signe Strømsgaard

Så har jeg funnet vinneren, wow så mange som har kommentert - så bra!! Hyggelig å se at så mange også liker Signes design. Jeg har sendt alle de fine kommentarer videre til henne. 

Så til vinneren - det ble bare en desverre. Jeg har brukt Random number til å trekke ut nr 68 og telt bakover, Vinneren er Kristin med kommentaren 

Åååh, der var det mye fint!!! Tror Elskling ville vært tidlig ute, men Varyler ville ikke vært langt etter den heller.... Har to små som gjerne vil at jeg skal strikke til dem, så jeg tror nok boka ville blitt populær til dem og!!

Kristn send meg en mail med din adresse så kommer den i posten. 

Vant du ikke men bare må ha boka? Da er du heldig for Signe har opprettet rabatt til alle de som vil bestille boka til Norge. Med rabatten blir det under tollgrensa! Gå inn på hennes webshop, velg den som heter Strik til BANDITTER - bog (kun til Norge) KODE: WOOLROCKS

Strik til banditter - ny bok fra Signe Strømgaard

Strik til BANDITTERr av Signe Strømsgaard

Jeg har ventet et helt år på at danske strikkedesigner Signe Strømgaard skulle komme med sin strikkebok 'Strik til banditter'. Helt siden jeg var så heldig å komme med på en bransjemesse her i danmark der jeg satt og spise lunsj sammen med de ledende danske strikkedesignerne. Der gikk det opp for meg at jeg satt vedsiden av henne som står bak Novakjolen, Ekornlua og Hjortekjolen - alle designs jeg beunder. Det var Signe Strømgaards aka Signest design.  Og nå har hun kommet med bok som jeg er så heldig å få et anmelder eksemplar - PSST du kan også vinne en til din samling, se hvordan lengre ned. 

Fusentast av Signe Strømgaard

Boka er full av flott enkel moderne barnestrikk. i deilige klare farger. Selv er jeg en stor fan av de to grunnoppskrifter på barnegensere strikket ovenfra og ned - en versjon med raglan, Lurifax, og en med rundfelling, Fusentast. Faktisk har min vennine, som har bloggen Sticka på en budget, allerede gått i gang med den med rundfelling. Vi har begge lett etter gode grunnmodeller med denne supre konstruksjonen. Takk Signe! Her kommer det en variant av Lurifax fra meg til storebror i løpet av høsten.

Strik til BANDITTER av Signe Strømsgaard

Boken er en blanding av strikk som både jente og guttemammaer liker, litt til både de som vil ha noe avansert og de som foretrekker det enkle. Jeg liker at det er deilig strikk uten mye tull - dette er strikk som både barn og voksene liker. Ja også er jeg svak for de grafiske elementene hun bruker og selvsagt hvallua da min storegutt elsker alt om fisk. 

Jeg er så glad for at Signe sente boka til meg - og enda bedre jeg har fått et eksemplar som du kan vinne. Så skriv en kommentar og si hvilke av designene du helst vil strikke først. Du kan se alle designene her. Jeg finner en vinner onsdag kl 12:00

Jeg har også snakket med Signe i serien Meet the knitter, og du kan se flere av Signes design her

Sider

Abonner på RSS - blogger